'Okulda zimmete para geçirme iddiası' haberine tekzip...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Mart 2006 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Okulda zimmete para geçirme iddiası' başlıklı 08.03.2006 tarih ve İHA kaynaklı habere Adana İli Yüreğir İlçesi Feyziye Çelik İlköğretim Okul müdürü Hüseyin Özbek adına Avukat Yavuz Selim Karataşlı tarafından bir düzeltme ve tekzip metni gönderilmiştir. Tekzip metni aşağıda yer almaktadır. 'Okulda zimmete para geçirme iddiası' başlıklı habere ulaşmak için tıklayınız.


08.03.2006 tarihinde Adana İli Yüreğir İlçesi Feyziye Çelik İlköğretim Okulu hakkında yar alan haberin tekzibini telep etmekteyim.

İddia edilen Ali Akbaba Okul Aile Birliği Başkanı değildir. Okul Aile Birliği Başkanı Ahmet Aguş'tur.(Telefon numarası belirtilmektedir fakat kişsel güvenliği için belirtilmemiştir.) Kendisine bu olay teyid ettirilebilir. Aynı zamanda Ali Akbaba büyükşehir belediyesi itfaiye amiri değili aynı kurumda itfaiye eridir.

Ali Akbaba okul aile birliği hesabını tek başına yönetmek için girişimde bulunmuştur. Ayrıca okul aile birliğinden okul kantinini işletme talebinde bulunmuştur. Bu talep okul Aile birliği kararıyla reddedilmiştir. Talep reddedilince okul Aile birliğini ve okul idaresini karalamak için, çeşitli davranışlarda bulunmuştur. Okul aile birliği hesapları ile ilgisi bulunmayan okul müdürü Hüseyin Özbek'e bir kaç kez silah göstererek üstü kapalı tehdit etmiştir. Buna, okul aile birliğinde bulunan üyelerin bazıları da şahit olmuştur. Okul aile birliği 6 kişiden müteşekkil olup, hiçbiri Ali Akbaba'nın iftiralarını ciddiye almamıştır. İddialarını ispata davet etmiştir. Okul aile birliği hesabından yönetmelik gereği tek kişi para çekemez. Üç kişinin imzası gereklidir. Öyleyse okul müdürü nasıl zimmetine Okul aile birliği hesabından para çekebilir.

Haberde iddia edildiği gibi saldırı okul müdürü tarafından yapılmayıp, bilakis okul müdürüne makamında saldırıda bulunulmuştur. Okul müdürü, savunmaya geçmiş, muhtemelen silahlı saldırıdan korkulmuş ve Ali Akbaba etkisiz hale getirilmiştir.

08.03.2006

Hüseyin Özbek

adına

Avukat Yavuz Selim Karataşlı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber